Over mijzelf

Mijn naam is Cisca Holkamp.
cisca-holkamp
Ook ik heb tijdens mijn leven de nodige (geestelijke) bagage in mijn rugzak verzameld. Als moeder van drie kinderen en als werkende, gescheiden vrouw heb ik mijn levenslessen doorlopen. Steeds weer moest ik kunnen vertrouwen op mijn eigen kennis en vaardigheden.

Mijn oprechte belangstelling voor mensen heeft er mede toe bijgedragen dat ik een opleiding ben gaan volgen aan de Academie voor Counseling en Coaching. Door kennis en levenservaring op die manier aan elkaar te koppelen, ben ik beter in staat mijn cliënten te ondersteunen. Tijdens het meelopen op hun pad kan ik ervoor zorgen dat ze weer gebruik gaan maken van de bagage in hun rugzak. Hierdoor kunnen zij, na een korte begeleiding weer zelfstandig hun (levens) pad vervolgen.

Mijn motto is: ‘Elk mens heeft een rugzak met kennis en vaardigheden’
Ik zie het als mijn taak om cliënten te helpen hun eigen kennis en vaardigheden weer op te diepen en te (her)gebruiken.

In mijn praktijk

Ik ben me ervan bewust dat ook een counselor een mens is en moeilijkheden op haar pad zal tegenkomen. De opleiding en mijn innerlijke groei van de afgelopen jaren geven mij het vertrouwen dat ik hier in de toekomst beter mee om zal kunnen gaan. Mijn eigen levenservaringen zullen het begrip voor mijn cliënten versterken en mijn diepere empathie nog verder ontwikkelen. Zolang ik blijf werken aan mijn innerlijke groei en mijn competentie als counselor zal mijn leven steeds rijker worden.

Als ik nu naar mijzelf kijk, zie ik een vrouw die haar grens heeft behouden. Goed in haar vel steekt, vrolijk, warm, hartelijk en sterk is, maar ook kwetsbaar durft te zijn. Zelfstandig, omdat ze weet wie ze is en daarnaast ook omdat ze weet dat ze het nog steeds waard is om aan te werken. Zelfstandig als counselor en coach in haar eigen praktijk waar ze nog dagelijks leert van haar cliënten.